Leona Louise Lewis (n. 3 aprilie 1985) este o cântăreaţă de origine engleză. A devenit cunoscută prin câştigarea cuncursului X-Factor. Single-ul său de debut, intitulat A Moment Like This a devenit hit în Regatul Unit, iar single-urile extrase de pe materialul discografic Spirit s-au bucurat de succes internaţional.

Albumul său de debut, intitulat Spirit a atins prima poziţie în clasamentele de specialitate din trei continente. Astfel, Leona Lewis este cea mai de succes persoană care a câştigat vreodată un concurs de interpretare televizat.

Datorită succesului înregistrat în Europa, albumul Spirit a fost lansat la data de 8 aprilie, 2008 şi în Statele Unite ale Americii, unde a intrat în topul celor mai comercializate produse discografice direct pe poziţia cu numărul întâi.Asfel, Leona Lewis a devenit prima interpretă de origine britanică care a debutat pe prima poziţie în acest clasament, din istoria sa.În America de Nord, a fost comercializată o altă variantă a albumului, care conţine două melodii noi („Forgive Me" şi „Misses Glass").

La data de 31 octombrie, 2007 în presa britanică a apărut o ştire conform căreia compania UEG Music doreşte să înceapă comercializarea unui material discografic intitulat Best Kept Secret. Pe acesta au fost incluse melodii nelansate de către Lewis, înregistrate înainte de participarea sa la concursul The X Factor. Deşi compania nu avea drepturile de autor pentru a începe comercializarea, Best Kept Secret a fost lansat în decembrie, 2007. La scurt timp, produsul a fost retras de pe rafturile magazinelor de specialitate.

Datorită vânzărilor ridicate şi a popularităţii dobândite de albumul Spirit, Leona Lewis a obţinut patru nominalizări în cadrul premiilor BRIT dar şi-a adjudecat şi câteva premii precum Artista britanică favorită în cadrul Premiilor Capital 2008.

De pe albumul Spirit au fost extrase patru single-uri: A Moment Like This (melodia este considerată single extras de pe album, deşi a fost lansată anterior albumului), Bleeding Love, un disc single ce conţine două piese - Better in Time/Footprints in the Sand şi Forgive Me.

La data de 27 iunie, 2008, Lewis a interpretat melodiile „Bleeding Love” şi „Better In Time” în cadrul concertului 46664 ce a avut loc în Hyde Park din Londra. Acesta a comemorat cea de-a nouăzecea aniversare a lui Nelson Mandela. Leona a cântat şi în cadrul premiilor MTV Asia Awards, ediţia anului 2008 ce a avut loc în Genting Highlands din Malaesia, unde a primit un premiu pentru debutul anului.

În data de 24 august 2008, Lewis a interpretat melodia „Whole Lotta Love” împreună cu Jimmy Page în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing, reprezentând tranziţia dintre Beijing şi Londra. Apariţia sa a fost urmărită de peste 100 de milioane de telespectatori pe plan mondial.

Sursa:Wikipedia






0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails