The Open Door

The Open Door este al doilea album al formaţiei Evanescence. Pentru a-l promova, Amy Lee şi John LeCompt au vizitat mai multe oraşe din Europa. Avanpremiera a avut loc la Londra pe 6 septembrie 2006; pe 8 septembrie 2006 în Barcelona; şi Paris pe 11 septembrie 2006. Acolo, fanii au avut ocazia să câştige diferite competiţii, au putut pune întrebări formaţiei, iar Lee şi LeCompt au prezentat variantele acustice ale pieselor de pe album înainte de a participa la o sesiune de autografe. Pe 2 octombrie 2006, cu o zi înaintea realizării albumului în SUA, Evanescence apare la Late Night cu Conan O'Brien şi lansează viitorul single de succes „Call Me When You're Sober”. Formaţia a participat la o conferinţă de presă şi au făcut poze pentru magazinul Metal Edge.Al doilea proiect de studio de treisprezece piese a fost realizat pe 25 septembrie, 2006 în Polonia, 27 septembrie, 2006 în Japonia, 29 septembrie în Irlanda, 30 septembrie, 2006 în Australia şi Italia şi pe 2 octombrie, 2006 în celelalte ţări ale Europei, 3 octombrie, 2006 în America de Nord, şi pe 4 octombrie, 2006 în Argentina.

Albumul a fost vândut în 447000 de exemplare în SUA în prima săptămână şi a primit primul #1 in Billboard 200 album chart, devenind al 700-lea debut în istoria BillBoard.

Albumul a progresat încet din mai multe motive, incluzând dorinţa lui Amy Lee de a mări procesul creativ şi de a nu repezi producţia, lovitura chitaristului Terry Balsamo, alte proiecte ale membrilor formaţiei şi controversa care înconjura plecarea fostului director. Amy Lee a anunţat pe Evboard că noul album va fi terminat în martie 2006, dar data realizării a fost 3 octombrie 2006, deoarece Wind-up Records au de făcut câteva schimbări viitorului single „Call Me When You're Sober”, care a debutat la radio pe 7 august 2006. Videoclipul pentru ”Call Me When You're Sober” a fost filmat în Los Angeles şi e bazat pe basmul Scufiţa Roşie. The Open Door devine disponibil pentru comanda pe iTunes pe 15 august 2006. Videoclipul Call Me When You're Sober era şi el disponibil.

Amy Lee a confirmat că a scris o piesă pentru filmul The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe realizat de Disney, dar a fost respins deoarece sunetul era prea sumbru. Amy a spus că era doar „mai mult material minutat pentru album”.[20]. 55 de secunde din aceasta melodie au fost folosite la inceputul piesei Good Enough. Alt cântec care a fost compus pentru film a fost inspirat de Mozart: „Lacrymosa”.

Turneul a început pe 5 octombrie 2006 în Toronto şi a inclus concerte în Canada, SUA şi Europa pe parcursul acelui an. A continuat pe 5 ianuarie 2007 şi a inclus concerte în Canada (cu Stone Sour), Japonia şi Australia (cu Shihad). Apoi formaţia s-a întors în SUA pentru al doilea turneu (cu Chevelle şi Finger Eleven). În cadrul acestui turneu, Evanescence a participat pe 15 aprilie 2007 la festivalul argentinian Quilmes Rock 07 alături de Aerosmith, Velvet Revolver şi alte formaţii locale. Deasemenea, împreună cu Korn şi alte formaţii, au participat la Family Values Tour 2007. Formaţia a încheiat turneul european cu un concert în Ra'anana, Israel, pe 26 iunie 2007.0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails