September (numele real fiind Petra Eos Marklund), născută pe data de 12 septembrie 1984 este o cântăreaţă pop-dance din Suedia. La vârsta de 18 ani ea a obţinut un contract cu Stockholm Records, sub a cărei marcă a lansat albumul său de debut: September (2004). Produsul a fost avut un succes comercial moderat în ţara natală a artistei, unde a obţinut poziţia cu numărul 36 în topuri.

La începutul anului 2005 September a semnat un nou contract cu Catchy Tunes. Astfel, cel de-al doilea album oficial al său, In Orbit, lansat în Octombrie 2005, s-a bucurat de succes neaşteptat în Europa, unde single-ul Satellites a obţinut poziţii ridicate în topuri. Pentru a promova albumul, September a concertat deseori în Rusia, China, Statele Unite şi Europa, muzica sa devenind mai apreciată de ascultători.

Un al treilea album lansat în anul 2007, intitulat Dancing Shoes, i-a adus multe aprecieri din partea criticilor şi aplauze în rândul fanilor. O dată cu lansarea albumului, Marklund a luat o nouă înfăţişare, mult mai modernă. Ea a concertat în Europa pentru o mai bună promovare. September a susţinut un mini-turneu în România, compus din şapte concerte în oraşele mari ale ţării.

La începutul anului 2008, Petra a debutat pe piaţa muzicală din Statele Unite cu albumul September, care conţine melodii incluse pe cele trei albume lansate anterior de către artistă în Europa. Pentru lansarea acestui nou produs, September a semnat un contract cu Robbins Entertainment.
Sursa:Wikipedia







0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails