Guano Apes este o formație cvartet de rock alternativ din Göttingen, Germania.
1994 - 2006

Guano Apes s-a format în 1994 în Göttingen, Germania, de către Henning Rümenapp, Stefan Ude si Dennis Poschwatta. Sandra Nasić s-a alăturat grupului mai târziu, în acelasi an. Cariera lor a început în 1996 după câstigarea unui concurs pentru trupe locale neînregistrate cu melodia "Open Your Eyes". Aceasta a fost si primul si cel mai de succes single, urmat de albumul lor de debut din 1997 Proud Like a God. "Open Your Eyes" a apărut de asemenea în filmul lui Warren Miller, "Fifty" (1999).

În 2000 Guano Apes au lansat cel de-al doilea lor album full-length, Don't Give Me Names. Single-urile "Big in Japan" (un cover după Alphaville) și "No Speech" au fost bine primite, iar albumul a primit discul de aur în Germania. Walking on a Thin Line a fost lansat în 2003 si a adus single-ul devenit hit "Quietly". Formatia s-a dezmembrat după lansarea unui album best of, Planet of the Apes si un tur final în Februarie 2005.

După separarea din 2005, un album compilatie, Lost (T)apes, a fost lansat. Contine demouri nelansate înregistrate între 1994 si 1995.

Dennis Poschwatta s-a concentrat pe noul său grup, Tamoto, în care a activat pe partea de chitară (si tobe pe album) si a împărtit microfonul cu Markus Gumball, cunoscut ca G-Ball. Stefan Ude a participat de asemenea la înregistrarea albumului de debut al Tamoto. Henning Rümenapp a lucrat mai mult „în spatele scenei” iar în 2006, el, Ude și Poschwatta s-au reunit formând un grup numit IO, împreună cu Charles Simmons. Sandra Nasić a lucrat la un album solo numit The Signal (lansat în Octombrie 2007).

Reuniunea:

În 2009, Guano Apes s-au reunit, urmând a sustine concerte în mai multe tări.
Premii:

* Comet pentru Proud Like A God
* ECHO pentru Proud Like A God și Don't Give Me Names
* MTV Music Award (2001)
* Eins Live Krone pentru Guano Apes ca best band și Sandra Nasić pentru best singer.0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails