Genesis este o formaţie de rock englezească formată în 1967. Cu aproximativ 150 de milioane de albume vândute în întreaga lume, genesis este o trupă care a reuşit să ajungă în topul 30 al celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor. În 1998, formaţia a câştigat un Perimu Grammy pentru cel mai bun videoclip muzical. Membrii formaţiei Genesis i-au inclus pe: Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks, Steve Hackett şi Phil Collins, dintre care toţi au avut succes şi fără ajutorul formaţiei. Genesis a început să cânte încă din anii '60, ca o trupă de pop, cântând după stare, melodii cântate la sintetizatoare. După anii '70 au schimbat genul de la pop, la muzică de rock progresiv şi au început să creeze cântece cu structuri mai complexe şi instrumentaţie mai elaborată, în timp ce concertele aveau un ton mai scenic. Această fază secundă a fost caracterizată de performanţe înalte comparativ cu piesa de 23 de minute Supper's Ready şi, în 1974, în albumul concept The Lamb Lies Down on Broadway. În anii '80 formaţia creea o muzică pop mai accesibilă, bazată pe instrumente melodioase; această schimbare de direcţie i-a adus pe locul întâi primul lor album, Duke, în Marea Britanie şi primul lor single clasat pe locul întâi, "Invisible Touch" în Statele Unite.

Genesis au schimbat personalul de câteva ori. Collins în prealabil, toboşarul formaţiei, l-a înlocuit pe Gabriel acesta fiind solistul din faţă, în anul 1975, şi a fost înlocuit de fostul cântăreţ, Stiltskin, Ray Wilson pentru albumul din 1997, Calling All Stations. Datorită neajunsurilor comerciale ale albumului, formaţia a anunţat un hiat indefinit. În octombrie 2006, Collins, Rutherford şi Banks, s-au reunit pentru un turneu mondial.

Trupa s-a format la sfârşitul anilor '60, când membrii fondatori, Peter Gabriel şi Tony Banks erau studenţi la Şcoala Charterhouse din Godalming. Ei proveneau din formaţiile şcolii: "The Garden Wall" şi "The anon", iar componenţa originară consta din: Peter Gabriel (voce), Anthony Phillips (chitară), Tony Banks (clape), Mike Rutherford (bass şi chitară) şi Chris Stewart(tobe). Genesis a înregistrat primul lor album în 1969, From Genesis to Relevation, după ce au fost descoperiţi de Jonathan King, un absolvent al Şcolii Charterhouse. King a fost scriitor şi producător de discuri, acesta având un single, şi în acelaşi timp un hit numit "Everyone's Gone to the Moon". King a numit formaţia Genesis (în română însemnând Geneza) redenumirea a avut-o pentru că "a crezut că este un nume bun ... sugerează începutul unui sunet şi unui sentiment nou". Albumul a fost scos de Decca Records. În timpul sesiunilor, Stewart a părăsit formaţia şi a fost înlocuit cu Jhon Silver. Formaţia a înregistrat o serie de cântece influenţate de stilul luminos pop al Bee Gees, una dintre formaţiile favorite ale lui King şi a Beatelşilor. King a asamblat piesa ca un album de concept, şi a adăugat aranjamente cu coarde în timpul producţiei. Primul lor single, "The Silent Sun", a fost lansat în februarie 1968. Albumul nu s-a vândut foarte mult, însă formaţia, sfătuită de King, a decis să facă o carieră muzicală. King încă deţine drepturile albumului From Genesis to Relevation care a fost re-lansat de multe uri sub o varietate de alte nume, incluzând: In The Beginning, where the Sour Turns to Sweet, Rock Roots: Genesis, ...And the Word Was, şi, cel mai recent The Genesis of Genesis. Silver a fost înlocuit de Jhon Mahyew înainte de a înregistra Trespass. Totuşi, într-un concurs alături de banda Smile, Gabriel a oferit slujba lui Roger Taylor, iar mai târziu lui Queen. Formaţia a asigurat un nou contract de înregistrare cu Charisma Records. Formaţia a construit o trecere prin performanţe live care aveau cunoscute melodiile hipnotice, întunecate şi bântuitoare.

Trespass a fost schema pentru albumele Genesis din anii '70 acestea fiind: de lungă durată, câteodată de operă, bucată şi reduse oocazional, şi numere cu haz, asemănptor cu stilul rockului progresiv cum ar fi King Crimson, Yes şi Gentle Giant. Trespass includea elemente de rock progresiv cum ar fi aranjamentele elaborate şi schimbări ale măsurii. Trespass are ca atracţie cântecul de 9 minute al lui Gabriel "The Knife", care arată "cum toate revoluţiile violente se sfârşesc inventabil cu o putere a dictaturii". 3 stări înfiorătoare şi repetatele frici de scenă au avut drept cauză plecarea lui Phillips în 1970. Phillips a înregistrat multe albume singur, printre care, The Geese and the Ghost, care îl are ca solist pe Phil Collins, şi membri rămaşi aveau dubi daca formaţia ar mai putea continua. totuşi membri rămaşi au decis să continue cu Phil collins la tobe şi Steve Hackett, fostul chitarist al Quiet World.

Sursa:Wikipedia




0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails