Discografia interpretei americane Ashanti Douglas se compune din douăzeci şi cinci de discuri single, nouă albume (patru albume de studio şi alte cinci albume de compilaţie) şi un album video.

Câtăraţa a debutat în muzică în anul 2001 când a lansat discul single „Always on Time”, ce reprezintă o colaborare cu artistul rap Ja Rule. Piesa a obţinut locul 1 în Billboard Hot 100 şi în Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. Ulterior, în 2002, Douglas şi-a lansat discul single de debut în cariera independentă, „Foolish”, cântecul fiind realizat fără interpreţi adiţionali. „Foolish” s-a clasat pe locul 1 în Statele Unite ale Americii, unde a staţionat timp de zece săptămâni consecutive. Materialul discografic de debut, intitulat Ashanti, a intrat pe locul 1 în Billboard 200, înregistrând vânzări de peste 503.000 de exemplare în prima săptămână. De pe acesta au mai fost promovate melodiile „Happy” şi „Baby”, ambele clasându-se în top 20 în S.U.A.

Cel de-al doilea album de studio al artistei, Chapter II, a fost lansat în vara anului 2003, de pe acesta fiind promovate discurile single „Rock wit U (Awww Baby)”, „Rain on Me” şi „Breakup 2 Makeup”. Dintre acestea, primul a devenit cel mai bine poziţionat în clasamente,cel de-al doilea a devenit un cântec de top 40 la nivel mondial, în timp ce „Breakup 2 Makeup” nu a intrat decât în clasamentul Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs, unde a obţinut doar locul 76. Concerte Rose, al treilea material discografic a debutat pe locul 7 în Billboard 200 şi a oferit discul single „Only U”, cel mai bine clasat cântec al interpretei în Europa.

După o perioadă de patru ani de zile în care nu a fost eliberat niciun album de studio, Ashanti a lansat materialul The Declaration ce s-a poziţionat pe locul 9 în United World Chart.The Declaration a fost promovat prin intermediul discurilor single „The Way That I Love You”, „Body on Me” şi „Good Good”.

Sursa: Wikipedia


0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails